Over Bibi’s Cloud

Missie

Bibi’s Cloud biedt ASMR-therapie voor individuen, die behoefte hebben aan ontspanning, door middel van haar- en hoofdhuidbehandelingen. 

Visie

In een wereld vol spanning, drukte en stress wil Bibi’s Cloud een toonaangevende leverancier zijn van therapeutische behandelingen op het gebied van wellness en comfort.

Waarom Bibi’s Cloud?

Je hebt een drukke agenda, maar er komt nog te weinig me-time in voor. Men denkt vaak pas aan ontspanning als men met pijn wordt geconfronteerd en het lichaam zelf een pauze inlast.

Bibi’s Cloud is ervan overtuigd dat ontspanning een essentieel onderdeel van het leven is. Door naar je lichaam te luisteren en oplaadmomenten in te lassen, wordt je geest gestimuleerd en geïnspireerd. Doormiddel van ASMR-therapie kan Bibi’s Cloud je helpen om even aan de dagelijkse sleur te ontkomen en op te laden.

Wat is ASMR?

ASMR is de afkorting voor Autonomous Sensory Meridian Response. ASMR is te beschrijven als een tintelend gevoel dat bij je hoofd begint en langs je ruggenmerg door je hele lichaam verspreid wordt. Het gevoel wordt als rustgevend ervaren en is te vergelijken met kippenvel, maar dan in je hoofd. Het tintelend gevoel in je hoofd wordt veroorzaakt door diverse prikkels.

De prikkels die bij Autonomous Sensory Meridian Response optreden, zijn onder te verdelen in drie categorieën.
1. Visueel (zien)
2. Auditief (horen)
3. Tast (voelen)


Bibi’s Cloud beperkt zich tot het opwekken van auditieve- en tastprikkels door middel van haar- en hoofdhuidbehandelingen.

De prikkels die tijdens ASMR ontstaan, worden geactiveerd door biologische- en hormonale processen in het lichaam. In het lichaam komen hormonen vrij die te maken hebben met een interpersoonlijke binding. 
De interpersoonlijke binding zorgt voor het vrijkomen van bepaalde hormonen, zoals endorfine, dopamine, oxytocine en serotonine. Deze hormonen zijn allemaal neurotransmitters. Neurotransmitters zorgen voor prikkeloverdracht tussen zenuwcellen.

Endorfine zorgt voor een goed gevoel.
Dopamine speelt een rol bij het ervaren van genot en blijdschap.
Oxytocine is een anti-stress hormoon dat voor ontspanning zorgt.
Serotonine is een hormoon dat slaap opwekt.

Tijdens een ASMR-ervaring komen deze hormonen allemaal vrij en zorgen voor het kriebelend en slaperig gevoel. Echter wordt ASMR door eenieder anders ervaren. Het verschilt per persoon welke prikkels voor een tintelend gevoel zorgen.